Om Stald Dahlgaard

Vores grundlægende træningsfilosofi går ud på at alle heste bliver trænet efter dens udvikling, styrke og kapacitet. Vi tilpasser træningen til vær enkelt hest.

Generelt træner vi unghestene meget tung. De første måneder køre vi dem meget. Jo længere de kommer i træningen jo færre træningspas får de, men desto hårdere må de arbejde. Når de trænes er det i tungt sand som giver en meget god styrke, og hvor de i hvert træningspas har pulsen oppe at arbejde så der går aldrig et træningsarbejde til spilde.. Lige så vigtigt er det når man træner specielt unge heste i tungt sand, at se hvor meget de tåler og hvornår man skal holde igen.  Vi køre ikke så meget i hurtige tempoer med unghestene. Får de bare den rette styrke så kommer farten helt af sig selv.

Lidt afhængig af hvor lang hesten er kommet i udviklingen starter vi med at tage til Skive hvor vi gir de bane arbejder hver 3-4 uge. Det er vigtigt når de går så meget tung træning hjemme på gården og de skal samtidig lære at tilnærme sig travløb.

De få ældre heste vi har, træner mest under rytter i vores sandbane som er gravet ud og lavet med dræn og fyldt op med 100 cm strandsand. Her får hestene virkelig pulsen oppe at arbejde!

Træningen er vigtig men lige så vigtig er mad, miljø, pleje og hygge. Hestene skal have det godt både fysisk og psykisk.

Her finder du vores træningspriser

IMG 7435Jan Dahlgaard

Født 13/10 1982 

Træner start 1 Februar 2004 efter at have arbejdet hos Gordon Dahl i to omgange og en periode hos Peter Rasmussen.

charlotteCharlotte W. Poulsen

Født 2. april 1977

Jan`s bedre halvdel. Har været ansat hos flere forskellig trænere og har mange års erfaring.